Administrația Militară Regională Harkov a colaborat cu Consulatul Onorific al României la Harkov și generatoarele au fost predate apărătorilor ucraineni.

„Le mulțumim sincer partenerilor noștri pentru acest ajutor. Continuăm să oferim soldaților ucraineni tot ceea ce este necesar pentru a obține victoria asupra ocupantului. În curând vom primi ajutor și de la partenerii noștri din România pentru domeniul medical al regiunii”, a declarat Ievhen Ivanov, șef adjunct al Administrației Militare Regionale Harkov.

Consulatul Onorific al României la Harkov s-a deschis oficial pe 1 martie în acest an și atunci consulul onorific, Mikola Udianski, a promis ajutor rapid pentru armata ucraineană și serviciile de sănătate.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Sunt mândru că ocup această funcție. Scopul nostru nu este doar să ne îndeplinim sarcinile oficiale, ci și să ajutăm în mod cuprinzător regiunea Harkov. În curând, regiunea va primi aproximativ 100 de generatoare și 20 de ambulanțe”, a spus Udianski în urmă cu o săptămână.

Iar luni, când au fost predate armatei generatoarele, consulul onorific a declarat că cele 20 de ambulanțe promise sunt deja pe drum.

Urmărește-ne pe Google News