Premierul României a precizat că aceste fonduri vor fi folosite inclusiv pentru a redresa situația în zonele afectate de recentele inundații. Reamintim că Galați și Vaslui au fost județele cel mai grav afectate de inundații.

”Apropo de situaţiile de urgenţă, am obţinut pentru România acces la o linie de finanţare de 467 de milioane de euro. Fondurile sunt oferite de mari finanţatori internaţionali şi pot fi atrase şi pentru situaţii de urgenţă produse anterior semnării împrumutului. Astfel, o parte din bani pot fi folosiţi şi pentru gestionarea efectelor inundaţiilor recente din Galaţi şi Vaslui”, a explicat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu a declarat s-a luat o primă măsură pentru românii care suferă din cauza inundațiilor, iar victimele fenomenelor meteo vor primi lemne de foc pentru încălzirea locuințele.

”Completăm azi şi pachetul de ajutoare pentru persoanele şi familiile afectate de recentele inundaţii. Le asigurăm, prin Romsilva, lemnul de foc necesar încălzirii locuinţelor, în baza solicitărilor depuse de primării. Fiecare familie sau persoană singură va primi lemn de foc în limita a maxim 7 metri cubi, ce va fi plătit din ajutoarele guvernamentale de 15.000 de lei pe familie”, a explicat premierul.

Urmărește-ne pe Google News