“Nimeni nu spune că România are trei cazuri de deces cauzate de A(H1N1), motivul fiind perioada electorală”, a declarat Molnar, citat de Evenimentul Zilei. Aşa cum Libertatea a semnalat începând de acum două săptămâni, se pare că e vorba de două persoane din Botoşani – o fetiţă de doi ani şi un bărbat în vârstă de 47 de ani – şi un alt bărbat, din judeţul Cluj, baritonul Gheorghe Mogoşan. Toţi trei au fost suspecţi că ar fi fost infectaţi cu temutul virus, însă pentru nici unul medicii nu au avut curaj să confirme adevărata cauză a morţii. Alţi trei români au murit din cauza gripei porcine în Ungaria, Italia şi Austria, îmbolnăvirile fiind însă confirmate de autorităţile de acolo.

1.921 de îmbolnăviri «oficiale»

Afirmaţiile-şoc ale şefului Societăţii de Epidemiologie nu se opresc însă aici! “Potrivit unui calcul matematic, estimez că în spatele celor 1.700 de cazuri (n.red. – de îmbolnăvire cu gripă porcină, confirmate până vineri) se mai află alte 30.000 de infecţii cu A(H1N1)”, a plusat acesta. Ministerul Sănătăţii a anunţat ieri că numărul total de îmbolnăviri confirmate la nivel naţional a ajuns la 1.921.

Nicolae Diaconiţa (47 de ani) din satul Suliţa, Botoşani, a murit în urmă cu două săptămâni, după ce fusese depistat ca fiind suspect de îmbolnăvire cu A(H1N1). În urma autopsiei medicii au stabilit drept cauză a decesului… o pneumonie. În acelaşi judeţ a mai murit o fetiţă de doar doi ani, suspectă de infectare cu A(H1N1)

Întors din Spania, baritonul Gheorghe Mogoşan a fost internat în spitalul judeţean din Cluj, în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie, la data de 28 octombrie. Era infectat cu A(H1N1). Zece zile mai târziu medicii au spus că virusul a dispărut din sângele pacientului. Pe 13 noiembrie, bărbatul s-a stins din viaţă

Joi începe campania de vaccinare

Campania de vaccinare împotriva noii gripe va începe săptămâna aceasta, mai exact joi. Cele un milion de doze disponibile au fost produse de Institutul “Cantacuzino”, iar specialiştii de aici dau asigurări că au fost respectate toate standardele internaţionale de fabricaţie. Vaccinul va fi livrat Direcţiilor de Sănătate Publică, iar acestea le vor direcţiona către medicii de familie şi cei şcolari. Primii vaccinaţi vor fi elevii, studenţii, personalul medico-sanitar şi angajaţii din armată şi din poliţie.

Urmărește-ne pe Google News