Bilanţul Curţii Europene a Drepturilor Omului plasează România pe primul loc în topul ţărilor care încheie înţelegeri amiabile pentru a evita un proces.

În 2018 au fost 691 de înţelegeri amiabile iar în 2017, 221.

„Avantajele înţelegerii amiabile sunt că nu se mai pronunţă o hotărâre, care este mult mai detaliată cu privire la fapte şi cere mai multă energie din partea Curţii, se ajunge la o concluzie mult mai repede, reclamantul este avantajat că primeşte o sumă de bani mai repede”, a declarat Diana Hătneanu, avocat specializat în drepturile omului, pentru Digi24.

România a fost condamnată la CEDO în 71 de cazuri, plasându-se astfel pe locul trei, după Rusia şi Turcia.

În aproape jumătate din cazurile judecate anul trecut, Curtea Europeană a stabilit că autorităţile române i-au supus pe reclamanţi unor tratamente inumane sau degradante. În alte 10 cazuri a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Şi tot din zona justiţiei – anul trecut România a fost condamnată de opt ori pentru proceduri judiciare exagerat de lungi.


Învinovățirea victimelor! 12 judecători români au considerat că dacă fetele minore violate nu au spus părinților, tăcerea e dovada că și-au dat consimțământul pentru sex

Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ / Ministerul Justiției al lui Tudorel Toader recunoaște: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare!

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Pedofilul care se plimba nestingherit prin fața școlii l-a determinat pe avocatul Fesan din Bacău să propună un proiect de lege, inițiat apoi de deputata Bîzgan și votat luni în Senat!

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ ZIDUL NEÎNCREDERII: Vreme de 6 luni, fetița de 5 ani a povestit că e agresată sexual de tată, dar a fost crezută abia când a început să deseneze. Judecătorii l-au găsit vinovat, dar nu l-au trimis nici o zi în închisoare!


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News