„În fiecare an, pe 25 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Pastelor, un moment oportun pentru a analiza preferinţele de top ale românilor în materie de preparate rapide şi gustoase. Datele Glovo reflectă că în România se comandă, în medie, peste 3.000 de porţii de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de porţii pe oră şi aproximativ două porţii pe minut”, se arată în analiză.

Cifrele plasează România pe primul loc la nivel regional şi pe al doilea la nivel global, în reţeaua Glovo, privind numărul de porţii de paste. Această tendinţă arată interesul crescut pentru preparatele din paste, apreciate pentru uşurinţa şi rapiditatea cu care pot fi pregătite şi livrate.

Preferinţele Românilor

Analiza a arătat că pe 14 februarie 2024, de Ziua Îndrăgostiţilor, s-a înregistrat un număr record de livrări de paste prin Glovo. A fost cea mai activă zi din ultimele 12 luni, cu o medie de peste 250 de porţii pe oră, adică aproximativ 5 pe minut.

Totuşi, luna ianuarie este cea mai activă în ceea ce priveşte numărul de comenzi, iar vinerea este ziua preferată a românilor pentru a savura paste. Românii preferă pastele pentru prânz şi cină, cu ore de vârf la 13.00 şi 19.00.

Cele mai consumate tipuri de paste sunt penne, spaghetti şi tagliatelle. Reţetele preferate includ carbonara, bolognese şi sos de pesto. Un utilizator din Bucureşti este cel mai mare fan al pastelor, comandând 250 de porţii în ultimele 12 luni.

Oraşele cu cele mai multe comenzi

Bucureştiul conduce la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de comenzi anuale de paste, urmat de Constanţa şi Cluj-Napoca.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicaţii de livrare, conectând utilizatorii cu companii şi curieri pentru servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri şi magazine.

Urmărește-ne pe Google News