Într-un comunicat al guvernului României se precizează că prin acest proiect de lege, care va intra în dezbaterea Parlamentului, Executivul propune plata cotizaţiei financiare anuale, estimată la 101.400 dolari, la Fondul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru consolidarea păcii, începând cu anul 2025.

„Prin această contribuţie, România îşi îndeplineşte obligaţiile internaţionale şi îşi întăreşte profilul de susţinător activ al eforturilor ONU în menţinerea păcii şi securităţii globale”, arată guvernul României.

Fondurile necesare pentru această contribuţie vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, în funcţie de fondurile aprobate anual prin legile bugetare.

Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului României.

La începutul anului, România a anunțat că nu se alătură țărilor care suspendă finanțarea agenției ONU acuzate că a avut angajați implicați în atacul Hamas din Israel, la 7 octombrie 2023.

Dintre cei 12 membri ai personalului UNRWA care ar fi fost implicaţi în atacul Hamas, nouă au fost concediaţi, unul a fost ucis, iar identitatea altor doi este „în curs de clarificare”, a anunțat duminică secretarul general al ONU, António Guterres.

Urmărește-ne pe Google News