”Din păcate, gestionarea acestei probleme în România nu s-a schimbat de doi ani. Sunt foarte puţine localităţile care au ales metoda sterilizării. Majoritatea continuă să eutanasieze câinii prin campanii de otrăvire sau strângere a lor de pe străzi şi trimitere în adăposturi publice pentru câini, de unde niciunul nu iese viu. Legea din 2008 a rămas literă moartă, iar fenomenul câinilor vagabonzi este total scăpat de sub control”, a afirmat Sara Turetta, preşedinta organizaţiei italiene non-profit ”Save the Dogs”, care lucrează de aproximativ zece ani în sud-estul României.

La prima vedere se poate dovedi dificil să înţelegi, deşi a trecut aproape un deceniu de eutanasiere, de ce fenomenul câinilor vagabonzi este mai grav ca niciodată.

Dacă de sterilizare s-ar ocupa instituţii publice în locul organizaţiilor non-profit străine problema ar deveni gestionabilă în termen de câţiva ani, cu o risipă economică din ce în ce mai redusă pentru populaţie, comparativ cu fondurile exorbitante alocate de administraţii pentru eutanasiere.

 
 

Urmărește-ne pe Google News