„În perioada 17 – 21 iunie 2024, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a documentat nu mai puțin de 25 de atacuri de tip DDoS împotriva unor site-uri din România, lansate de grupări de atacatori cibernetici afiliate Rusiei”, a transmis instituția afiliată Guvernului României.

Aceasta a precizat că au fost vizate site-uri ale instituțiilor publice și ale unor entități private din sectoarele financiar-bancar, transport și telecomunicații, inclusiv site-ul DNSC.

„Echipa Directoratului a avertizat din timp organizațiile vizate, atacurile fiind anunțate în prealabil pe platforme de tip chat online folosite de atacatori și s-a aflat constant în legătură cu acestea pentru a oferi suportul necesar în mitigare, acolo unde este cazul”, se mai arată în comunicat.

Potrivit DNSC, nu au existat întreruperi însemnate a activităților site-urilor vizate, dar în unele cazuri „au existat perioade scurte, intermitente, de indisponibilitate a serviciilor”.

Un atac de tip DDoS presupune un aflux mare de trafic trimis de hackeri pentru a împiedica funcționarea unui site. Nu sunt soluții pentru a evita complet un atac DDoS, ci doar măsuri pe care administratorii de rețele le pot lua ca să reducă efectele unui astfel de atac.

Urmărește-ne pe Google News