„Nu există o tendinţă de creştere a numărului de cazuri în 2012. Suntem în sezonul în care apar, de regulă, astfel de îmbolnăviri. Persoana care a decedat avea suferinţe cardiace, la ea fiind confirmată şi prezenţa virusului”, au mai spus sursele citate.

Potrivit specialiştilor, boala nu se transmite de la om la om, ci numai prin înţepătura ţânţarului.

Infecţia cu virusul West Nile afectează sistemul nervos central, iar manifestările sunt diferite, spun medicii.

La aproximativ 80 la sută dintre cei infectaţi cu virus West Nile nu există simptome, în timp ce unele persoane, până la 20 la sută, pot prezenta o formă uşoară de infecţie, manifestată prin febră, dureri de cap, dureri de corp, greaţă, vomă şi uneori creşterea în volum a ganglionilor limfatici şi erupţie cutanată pe faţa anterioară şi posterioară a toracelui şi abdomenului.

Un procent mic de persoane, aproximativ una din 150 de persoane infectate, pot dezvolta forma severă a bolii – meningo-encefalita, manifestată prin febră ridicată, dureri de cap, redoarea cefei, dezorientare, comă, tremor, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, pierderea sensibilităţii şi paralizie, simptomatologie ce poate persista, iar afectarea neurologică poate lăsă sechele, potrivit medicilor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News