Mircea Abrudean a spus că după aderarea României la NATO (2004) și la Uniunea Europeană (2007), integrarea în OCDE este acum „cel mai important obiectiv de ţară”.

„Cel mai mare beneficiu al aderării la OCDE îl reprezintă investiţiile străine directe. Orice investitor va avea garanţia unei economii performante şi a unei administraţii la cele mai înalte standarde de eficienţă. De investiţii aveţi cea mai mare nevoie, pentru că acestea aduc dezvoltare, locuri de muncă şi bunăstare”, a afirmat Abrudean la Forumul oraşelor mici din România, potrivit Agerpres.

Secretarul general al Guvernului condus de Marcel Ciolacu a punctat că despre subiectul aderării la OCDE „se vorbeşte prea puţin în România”, deşi este vorba despre „un club de elită al economiilor mondiale”.

Ce este OCDE

Înființată în 1961, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică este o organizație internațională formată din guvernele a 38 de țări membre, care colaborează în sprijinul creșterii economice și a stabilității sociale.

Cei 38 de membri ai OCDE, dintre care majoritatea europeni – 23, sunt state dezvoltate care dețin peste 70% din comerţul şi serviciile la nivel mondial şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe. Pentru intrarea în cea mai importantă organizaţie economică din lume este nevoie de vot în unanimitate.

România a deschis oficial procesul de aderare la acest for în 2022. În martie, premierul Marcel Ciolacu a declarat că „garantează” că România va intra și cu frontierele terestre în Schengen până la finalul acestui an, apoi în 2025 vor fi eliminate vizele pentru SUA, iar în 2026 vom intra în OCDE.

Urmărește-ne pe Google News