Lista de echipamente include și 400 de pagere personale „cu teacă și baterii LN 91 AA”, în valoare de peste 1.360 de dolari bucata. 

„Se acceptă pentru statul român donația de vehicule de detecție discrete și echipamente portabile de detecție prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare totală de piață de 1.948.037,45 USD, făcută de Departamentul pentru Energie al Statelor Unite – Administrația Națională pentru Securitate Nucleară/Oficiul pentru Detecția și Descurajarea Contrabandei Nucleare”, potrivit Proiectului de Hotărâre de Guvern, relatează Digi24.

În anexa respectivă sunt incluse 16 tipuri de echipamente speciale, de exemplu kituri, tablete, rucsacuri speciale, 400 de pagere speciale, sisteme mobile de detectare a radiațiilor. 

În donație sunt incluse și trei vehicule Ford Ranger Wildtrak 4×4, fiecare estimat la un preț de peste 49.000 de dolari, fără TVA. 

Formalitățile de acceptare a donației în numele statului român sunt îndeplinite de Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române. 

Poliția Română va folosi bunurile, „în activitățile specifice de detecție și/sau identificare materii radioactive/nucleare”, se menționează în proiectul de hotărâre de guvern.  

Urmărește-ne pe Google News