Dozele vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, de unde vor fi preluate și duse la centrele regionale de stocare. Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.
Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, potrivit CNCAV.
Capitala primeşte cele mai multe doze
- Centrul Național de Stocare București: 59.670 de doze;
- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 23.400 de doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 de doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 23.400 de doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 de doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iași: 23.400 de doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 23.400 de doze.
„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, transmit autorităţile.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.
Până la acest moment, în țara noastră s-au recepționat 1.308.509 doze de la Pfizer/BioNTech și au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.
La data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale, iar sâmbătă, 20 februarie, numărul românilor vaccinați anti-COVID a depășit numărul celor infectați de la debutul pandemiei.