Pe 2 august 2021 doi muncitori au murit sub un mal de pământ care s-a prăbușit peste ei în zona Bibliotecii Naționale din București.
La două zile după, Radu Alin Panait, administratorul uneia dintre cele trei firme publice care lucrau acolo, a fost înlocuit, conform publicației Investigații Media.
Muncitorii de pe șantierul ad-hoc lucrau pentru compania Algorithm Rezidențial S3, firmă din subordinea Primăriei Sectorului 3.
Administratorul firmei, Radu Alin Panait, avea 32 de ani pe atunci, fusese consilier local din partea PSD, și nu deținea nicio experiență în zona construcțiilor. G4media a arătat că avea master la Academia SRI și fusese expert în achiziții la mai multe federații sportive.
Ce s-a întâmplat cu Panait după aceea?
Trei joburi în primărie
La nici o lună după ce a plecat de la Algorithm Rezidențial, Panait ajungea consilier în Primăria Sectorului 3.
Apoi, după 5 luni, era numit, conform datelor publicate în CV, director la Administrarea Domeniului Public București S.A., pe 1 februarie 2022.
Ultima decizie a venit în aprilie, când Panait a devenit președintele Consiliului de Administrație al companiei Algorithm Construcții S3. Companie în care acționarul principal este chiar fosta firmă condusă de Panait, Algorithm Rezidențial S3.
A luat 126.821 de lei în 7 luni petrecute la Rezidențial
Cu toate că a plecat la începutul lunii august 2021 de la Algorithm Rezidențial, Panait a declarat o sumă consistentă câștigată de la companie în ultima declarație de avere, cea din 2022, aferentă anului 2021: 126.821 de lei. Circa 18.000 de lei în fiecare dintre cele 7 luni în care lucrase acolo.
În afară de banii câștigați în primării, Panait a declarat și:
- 16.000 de lei de la Federația de Tir Sportiv, expert în achiziții publice;
- 17.000 de lei de la Universitatea Națională de Arte, referent;
- 215.000 de lei ca expert achiziții publice la propriul PFA și la o altă companie.
„Mi se terminase mandatul”
Contactat de Libertatea, Alin Panait a expediat tema mutării sale: „Atunci mi s-a terminat mandatul. Verificați dumneavoastră documentele. Mulțumesc pentru telefon”, a spus acesta și a închis.
Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, nu a răspuns apelurilor și mesajelor ziarului.
Ce se întâmplă cu dosarul?
Moartea celor doi muncitori este anchetată, acum, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3. Dosarul este în investigare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Nic12 • 19.11.2022, 10:12
Dacă ați început să milogiți după bani înseamnă că sunteți pe făraș, sau mai rău, în găleată! Keep going, după faptă și răsplată! Cât adevăr ați publicat, în sprijin însutit să primiți, dacă ați scris minciuni sau prostii, ca morcovul să creșteți!