DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

România şi alte trei ţări UE, pe lista Consiliului Europei pentru discriminarea romilor în mass-media: Presa îi portretizează negativ

« Înapoi la articol

Comentarii (22)

BabaVanda   •   20.06.2024, 15:00

Eu cred ca e suficient ca presa nu mentioneaza ca infractorii - atunci prezinta infractori romi - sunt de aceasta etnie.

Basarab1948   •   20.06.2024, 11:52

Mda!Ei ne acuza pe noi,dar francezii au pus buldozerele pe taberele „romilor”veniți din Romania,iau inhațat fara menajamente și ni i-au expediat pachet!

MAMIRA   •   20.06.2024, 11:50

si astfel vom ajunge sa ignoram suportul constant si "democratic" pentru politica de apartheid ca sa nu mai vorbim de genocid si sa ne concentram pe detalii "mult mai importante" ca...toleranta pentru gusturile muzicale...de exemplu...

Basarab1948   •   20.06.2024, 11:48

Toate țarile ii numesc tot cum ii numeau și inainte:„Gitanos”,„zingari”„gipsy”„zigoinen”„țâgani”!Numai Iliescu și cu neokominterniștii„emanați”de„revoluția”din 1989, i-a numit prin Lege- mai intâi „romi”,apoi„rromi”!Strainii- care și așa nu se impacau cu ideea ca ne numim „români”,au jubilat:Aha,va sa zica „România”inseamna țara... „romilor”!

theo_s   •   20.06.2024, 10:40

Cine nu vede ca institutiile europene au multe elemente de Uniune Sovietica, are deficiente cognitive serioase. In speta de fata, exact ca in URSS, pt. institutie nu conteaza realitatea ci ideologia, teoria oficiala despre subiect. Dupa cum institutiile URSS ignorau conditia reala a muncitorilor si taranilor si erau preocupate doar de imagine si propaganda, care erau fix pe dos, Con. E., dar si Parlamentul si Comisia umbla in gura si in documente numai cu teoriiile in tendinte, n-au nicio treaba cu ce se intampla in realitate. PS: nu exista "romi", este un etnonim atribuit de anumite cercuri politice in anii '80, ca element cheie al unui proces de re-branding. 100% inventie politica.

HOPAHPO   •   20.06.2024, 10:02

As vrea sa correcte un comentarist care spune ca *** comit gainarii .Ei nu comit gainarii , ei fura , intra in case si installa batrini,lunga din case romani ca se se instale ei cu tot calabalacul, cand au un bolna vin cu sutele la spital si ameninta personalul,intra in sala de operatii sau in saloane fara a cere permis si lista poate sa ample o pagina intreaga. O data cu revolutia ei au fost primii care au trecut granita Romaniei si au inceput sa ne puna in un con de umbra pe toti romanii. Nu zic ca romanii nu au si ei bubele lor , dar **** sunt de neintrecut .In toate tarile unde te duci vezi **** cersind de multe ori in mod violent , murdari si cu copii in brate ca sa vada lumea ce saraci sunt romanii. Cand vine vorba de un control de acte intro tara europeana ,foarte putini ne spun romani,majoritatea spun "gitanos,***, giofog o zingaro .Ei au legile lor pe care ne le impun cu violenta .Dupa toate acestea vreau sa mai spun ca *** ne fura identitatea si noi ii felicitam.

Ursachescucamelia   •   20.06.2024, 09:08

***

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

BONY   •   20.06.2024, 06:40

Cand fac tot felul de gainarii pe unde se duc,romii nu sunt discriminati,occidentalii ii numesc romani,iar pe romani ii numesc ***...In acest fel au rezolvat-o cu discriminarea si am ramas tot noi cu bube-n cap.

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

golesco   •   20.06.2024, 01:01

Ipocriți ca întotdeauna.... dacă există un astfel de fenomen în cele patru țări, în aceeași formă se manifestă peste tot, fie ea Germania, Franța, Olanda etc. numai că nu sunt romi, sunt migranți....oricum eu nu văd nimic din cele descrise nici în presă scrisă nici în cea audiovizuală....le recomand marilor specialiști și experți europeni taraf tv ca bune practici

bozo76   •   20.06.2024, 01:01

***

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close