Orășelul aproape părăsit a fost înființat în urmă cu 140 de ani, atunci când un industriaș nord-american, pe nume Philip Roman a deschis aici o exploatare minieră.

Romania a cunoscut și perioade mai înfloritoare, când avea în jur de 100 de locuitori, care munceau în mină, dar acum are aspectul unui oraș părăsit cu clădiri abandonate, imagini dezolante și locuitori dezamăgiți. Peisajul nu este deloc atrăgător, abundând în case părăsite și prăfuite, care încă mai găzduiesc obiectele casnice așa cum au fost atunci când proprietarii lor le-au abandonat.

În oraș nu mai există un post de pompieri, linia ferată a fost dezafectată deoarece niciun tren nu mai trece pe acolo, iar în capătul orașului se află un poligon de tragere.

Familiile rămase aici povestesc că au circulat numeroase povești despre existența unor vrăjitoare care foloseau locul pentru ritualuri magice, execuții și alte practici dubioase.

Dar motivul pentru care orașul a fost părăsit și a ajuns în paragină nu se datorează vrăjilor ci lipsei locurilor de muncă. Restul familiilor din sat povestesc că au fost multe povestiri și mituri legate de decontarea lor. Se spune că satul României era locul de ritualuri și vrăjitorii dubioase, precum și de sinucideri sau de incendii misterioase.

Într-un interviu video realizat de AT1, localnicii povestesc că locuitorii orașelor învecinate, mai mari, au auzit mai repede de România, țara, decât de orășelul american Romania. ”Am vorbit odată cu cineva care m-a întrebat: Ești chiar din România? Cum ai ajuns în Meyersdale?”, povestește Sarah, o localnică.

Compania de telefonie l-a provocat pe Deliric să meargă în săturul din Statele Unite numit Romania, pentru a duce mesajul campaniei și locuitorilor de acolo. El a vorbit cu câțiva dintre oamenii pe care i-a întâlnit pe stradă. I-a întrebat dacă au idee de unde vine numele localității în care locuiesc și cum procedează cu privire la conexiunea pentru internet.

Cei mai mulți au răspuns că nu știu de unde provine denumirea satului lor, dar au menționat că s-a format în jurul unei exploatări miniere de cărbune. Unii dintre localnici au spus că și ei lucrează pentru o companie care extrage cărbune în zonă.

Clipul este unul aniversar, menit să marcheze un an de la lansarea campaniei #netliberare, dar și un an de colaborare cu Deliric. Cântărețul de hip-hop a dat vocea primelor spoturi din campania Telekom, scrie Paginademedia.ro.


Citește și: ”Tânăra sofisticată” a lui Brâncuşi, vândută cu 71 de milioane de dolari. E un preț record


 
 

Urmărește-ne pe Google News