„Războiul nu s-a încheiat, din păcate, iar noi vom continua să oferim sprijinul nostru Ucrainei și refugiaților. Însă acum, suntem în etapa în care trebuie să avem o abordare orientată pe măsuri de integrare temporară sau pe termen mediu și lung, în care refugiații ucraineni să poată trăi o viață independentă în țara noastră, integrați în câmpul muncii și copiii beneficiind de educație și viață socială”, a spus premierul Nicolae Ciucă la prezentarea Raportului privind eforturile României în domeniul asistenței umanitare a refugiaților pe anul 2022.
Potrivit G4media, Executivul intenționează ca, pe viitor, banii alocați de la buget pentru masa și cazarea ucrainenilor să fie condiționați de înscrierea copiilor la școală și de căutarea unui job de către adulții ucraineni, fără a fi însă afectate persoanele vulnerabile.
Propunerea discutată la nivelul Guvernului a venit în contextul în care statul român plătește pentru fiecare refugiat din Ucraina suma de 50 de lei/zi de persoană pentru cazare și 20 de lei/zi de persoană pentru mâncare.
a cheltuit România până acum pentru refugiații ucraineni, conform g4media.ro, de la momentul invaziei Rusiei în țara condusă de Volodimir Zelenski.
În total, peste 3 milioane de refugiați ucraineni au intrat în România în anul 2022, începând cu 24 februarie, ziua declanșării războiului din Ucraina. Potrivit informațiilor Libertatea din surse guvernamentale, numărul cetățenilor din Ucraina care se află acum în țara noastră este de aproximativ 100.000.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro