„Lipsa perspectivelor de a provoca o înfrângere Rusiei”

Biroul de presă al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse susține, fără a prezent dovezi, că decizia este luată din „lipsa evidentă a perspectivelor de a provoca o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă”.

NATO este din ce în ce mai înclinată către necesitatea de a „îngheța” conflictul ucrainean. Occidentul vede implementarea unui astfel de scenariu ca pe o oportunitate de a restabili eficacitatea în luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei și de a pregăti Kievul pentru o încercare de răzbunare.

„NATO înființează deja centre de pregătire în Ucraina, prin care se preconizează că va transporta cel puțin un milion de ucraineni mobilizați”, mai transmite SVR.

„Cartierul general al NATO este conștient de faptul că, fără a furniza forțelor armate ucrainene suficiente arme și muniție, este nerealist să se bazeze pe capacitatea ucrainenilor de a conduce operațiuni de luptă de mare intensitate pentru o lungă perioadă”, insistă SVR.

„Occidentul va trebui să ocupe efectiv Ucraina”

„Pentru a rezolva aceste probleme, Occidentul va trebui să ocupe efectiv Ucraina. Desigur, acest lucru se va face sub pretextul desfășurării unui „contingent de menținere a păcii” în țară. Au fost identificate teritoriile care ar trebui să fie distribuite între ocupanți”, afirmă spionajul de la Moscova.

Potrivit comunicatului SVR, menținerea păcii în Ucraina va fi „distribuită” între o serie de țări NATO, astfel:

  • litoralul Mării Negre – România;
  • regiunile de vest către Polonia, centrul și estul țării – Germania:
  • regiunile nordice și capitala Kiev – Marea Britanie.

În total, se presupune că este planificată trimiterea a 100.000 de soldați de menținere a păcii în Ucraina.

Reacția șefului de politică externă din UE

Wall Street Journal relatase că Donald Trump a primit de la consilierii său un plan pentru a pune capăt luptelor din Ucraina, care ar presupune crearea unei zone demilitarizate.

Nu s-a decis cine îl va controla, dar o sursă a publicației a recunoscut că ar putea fi armata europeană.

Pe 11 noiembrie, reprezentantul serviciului de politică externă al Uniunii Europene, Peter Stano, a declarat că UE nu a luat decizii privind trimiterea forțelor de menținere a păcii europene în Ucraina.

 
 

Urmărește-ne pe Google News