Satelitul a surprins o imagine spectaculoasă, în care se distinge impunător arcul Carpaţilor, dar şi Podişul Transilvaniei, situat în centru, precum şi podişurile subcarpatice, dar şi deschiderea generoasă la Marea Neagră.
Sub forma unui pește, România cuprinde toate tipurile de unităţi acvatice: fluvii, râuri, lacuri, ape subterane şi ape marine.
Comisia Europeană în România a dezvăluit că imaginea a fost realizată în luna octombrie 2021, cu ajutorul satelitului Sentinel-3 (Copernicus EU).
Relieful României se caracterizează printr-o mare diversitate și complexitate. Din întreaga suprafață a României, 50% este ocupată de munți (peste 800 m altitudine), 27% de dealuri și podișuri (200–800 m altitudine) și 23% de câmpii (sub 200 m altitudine).
Relieful României este caracterizat prin patru elemente: varietate, proporționalitate, complementaritate și dispunere simetrică, dat fiind numărul mare de forme de relief, repartiția aproximativ egală a principalelor unități de relief (și gruparea reliefului.
Munții Carpați din România se extind ca un inel, ce închide o mare depresiune în centrul țării, cea a Transilvaniei. Sunt munți cu altitudine mijlocie, fragmentați, cu un etaj alpin, pășuni alpine și întinse suprafețe de eroziune, a căror altitudine maximă se atinge în vârful Moldoveanu (din Munții Făgăraș), la 2.544 de metri. Pe teritoriul României, Munții Carpați au o lungime de 910 km.
FOTO: Comisia Europeană în România – Facebook
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!