România s-a situat pe primul loc la comenzile de kebab din ultimul an la nivel global, din toate cele 23 de ţări în care operează Glovo, potrivit analizei.

În topul sortimentelor de kebab comandate de utilizatori se numără shaorma mare de pui, kebab la farfurie mare, shaorma cu carne de curcan şi kebab de pui cu brânză.

De asemenea, în clasamentul celor mai apreciate ingrediente se situează puiul, urmat de curcan, vită, amestec mix şi falafel. Totodată, mai mult de jumătate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate în formatul la farfurie.

Când a fost „minutul de aur” la comenzile de kebab

„Minutul de aur s-a înregistrat anul trecut pe 21 noiembrie, la ora 19.14, când s-au livrat peste 30 de comenzi de kebab în toată ţara”, au transmis reprezentanții Glovo, platforma de comenzi online, într-un comunicat.

De asemenea, ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi din ultimele 12 luni a fost 8 martie, când s-au livrat peste 600 de porţii de kebab pe oră, urmată de 12 ianuarie şi 15 martie.

„În ceea ce priveşte intervalul orar, vârful comenzilor a fost înregistrat la ora 19.00, utilizatorii preferând kebabul în special pentru masa de seară. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18.00 – 21.00, în timp ce 27% dintre comenzi au fost plasate între 12.00 și 15.00”, se mai arată în comunicat.

„Cel mai mare fan” al kebabului și cea mai scumpă comandă

Potrivit analizei, cele mai multe sortimente de kebab au fost comandate anul trecut în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara. În acelaşi timp, printre oraşele care au înregistrat în 2023 cea mai mare creştere a cererii de kebab comparativ cu 2022, se numără Lugoj, Sighişoara şi Turda.

Când vine vorba de „cel mai mare fan al kebabului”, titlul îi revine unui bucureştean care a efectuat anul trecut 349 de comenzi, iar cea mai scumpă comandă îi aparţine unui ploieștean, care a comandat kebab în valoare de 1.600 de lei.

Urmărește-ne pe Google News