Cuprins:
Stațiunea Bukovel din Ucraina, preferată de români pentru vacanța de iarnă
Pe pagina de Facebook dedicată celei mai mari și populare stațiuni montane din Ucraina, situată în Carpații de Est, aproape de Polianiția, în regiunea Ivano-Frankivsk, vizitatorii au lăsat în comentarii impresiile din Bukovel.
„Am revenit două zile în urmă. Totul este bine! Mergeți în vacanță, va fi o plăcere”.
„Foarte fain e totul: pârtii, vinul fiert, prețuri!”
„Suntem aici. Este totul ok”.
„Echipament la 40 ron, cazare la 60 ron de persoană”.
Bukovel provoacă dezbateri aprinse între turiștii români
Totuși, pe un grup de Facebook, subiectul provoacă dezbateri între turiștii români.
„Îndrăzneții înving! Bravo băieți, aveți ceva sânge în instalație să mergeți acolo având în vedere situația incertă din Ucraina! Cu mașina proprie bănuiesc nu?”, a întrebat Gabriel.
„Până când apare prima problemă și după aia o să plângă aici să primească ajutor”, a intervenit Alexandru.
Andrei susține că a avut nevoie la spital și a acoperit asigurarea: „Nu mai fiți speriați de bombe fără motiv”.
„Aș fi fost primul dacă nu era acesta situație pe care eu personal nu mi-o asum. Acum nu este vorba despre 5 lei la vamă este vorba de un război în plină desfășurare. Ca și fapt divers bunicul meu nu și-a mai văzut familia, (fiind în Ucraina ) timp de 35 de ani pentru că era în România când a început războiul la ei și nu a mai putut să se întoarcă că au închis granițele. Ușurel cu speriatul de bombe. Să sperăm că se termina repede și putem merge în siguranță”, susține Alexandru.
Verificări și citații în stațiunile de schi din Ivano-Frankivsk
Militarii din centrele teritoriale verifică stațiunile de schi din regiunea Ivano-Frankivsk. În acest caz, înmânează citații persoanelor obligate la serviciul militar și identifică pe cei care încalcă regulile.
Astfel de măsuri fac parte din acțiunile intensificate de mobilizare desfășurate în regiune. Informația a fost prezentată într-un reportaj al postului OTB Galičina, preluat de „Blic-Info”.
„Există multe informații în mass-media care susțin că măsurile de conștientizare nu se țin în stațiunile de schi și documentele recruților nu sunt verificate. Acest lucru nu este adevărat. Măsurile de conștientizare se desfășoară în toate colțurile regiunii Ivano-Frankivsk, inclusiv în stațiuni. Există atât puncte de control, cât și grupuri mobile de notificare care își fac treaba”, a declarat Dmitro Boikaniuk, purtătorul de cuvânt al Centrului Teritorial de Recrutare și Sprijin al regiunii Ivano-Frankivsk.
Motivul pentru care stațiunea Bukovel este renumită
Bukovel se află la 100 de kilometri de Sighetul Marmaţiei, 165 de kilometri de Baia Mare, 200 de kilometri de Satu Mare, 220 de kilometri de Suceava, 230 de kilometri de Bistriţa sau 280 de kilometri de Cluj.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 1La o altitudine de 920 de metri, înconjurată de vârfuri montane care depășesc 1.300 de metri, stațiunea este renumită pentru pârtiile de schi de 60 de kilometri, potrivite pentru toate nivelurile, de la începători, la avansați, dar și pentru telescaunele și teleschiurile moderne.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro