Ţara noastră este boicotată

“România nu are nici o problemă internă. În cazul cărnii de cal, cercetările au dovedit că nu am fost noi de vină. Acum, în ceea ce priveşte carnea de curcan, mi se pare o exagerare aruncată prosteşte de europeni şi pe care noi am înghiţit-o aiurea. Peste tot în lume animalele se injectează cu atibiotice, nu e o excepţie la noi. Autorităţile ar fi trebuit să reacţioneze imediat faţă de ţările care au arătat cu degetul spre noi, nu să alerteze populaţia degeaba. O explicaţie pentru acest atac repetat la adresa noastră ar fi un boicot împotriva României, care stătea bine ca industrie alimentară”, ne-a explicat Dragoş Frumosu (foto), preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară. Dincolo de imaginea şifonată a ţării noastre în afara graniţelor, alertele alimentare au născut scepticism şi în rândul românilor. Specialiştii estimează că de la izbucnirea scandalului cărnii de cal până acum, vânzările au scăzut cu 5 procente.

Şefii de la ANSVSA, schimbaţi

Ieri, după ce Germania a transmis o alertă internaţională în privinţa unei cantităţi de carne de curcan cu antibiotice, exportată de o fermă de la noi, prim-ministrul Victor Ponta a cerut demiterea conducerii ANSVS. “Riscăm să cădem într-o panică naţională şi europeană şi să constatăm că nimic nu mai putem să mai consumăm. E vorba de mesajul dat către populaţie şi interesul nostru economic legat de producători. Au scăpat anul trecut de secetă, iar anul acesta este panica descoperirilor”, a spus ieri premierul Victor Ponta.

Consumaţi doar produse autohtone!

Specialiştii în alimentaţie spun că în acest moment, în ciuda tuturor scandalurilor, alimentele româneşti 100% rămân cele mai sigure. “Mâncaţi salată verde, ceapă, praz, usturoi, păsări crescute la ţară, toate trufandalele naturale luate de la ţărani, astea sigur nu ne pun sănătatea în pericol. România are cel mai curat pământ din Uniunea Europeană”, ne-a spus chimistul Ştefan Manea (foto). Asta cu atât mai mult cu cât probleme cu alimentele au fost şi în alte ţări din UE. Recent, Autoritatea Europeană pentru Securitate Alimentară a avertizat populaţia că s-au descoperit cantităţi periculoase de pesticide în salată verde, căpşuni şi piersici provenind din alte ţări vest-europene.

Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
 

Urmărește-ne pe Google News