Românii aleg vacanţe scumpe când merg în străinătate, la hoteluri de patru-cinci stele, spre deosebire de turiştii din alte ţări europene, care ţin mai mult la un preţ mic, notează zf.ro.

„Avem feedback de la partenerii din Bulgaria, care au, de exemplu, turişti de pe mai multe pieţe, pieţele nordice, Polonia, Ungaria, mai veneau francezi, nemţi. Turiştii din România sunt cei care îşi achiziţionează cele mai scumpe vacanţe”, a punctat Lucian Bădîrcea.

În cadrul unei conferințe care a avut loc săptămâna trecută la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, CEO-ul firmei de turism a precizat că diferența dintre români și alți europeni este uriașă și în favoarea noastră.

„Polonezii vin şi mănâncă din sacoşe, ungurii nu vor nici măcar mic dejun, francezii vor doar mic dejun, să fie totul cât mai ieftin. Turiştii din România vor să vină la patru stele, la cinci stele, la all inclusive, la ultra all inclusive. Acesta este specificul nostru, al românilor, vrem să ne simţim bine şi plătim pentru asta. Ceilalţi sunt foarte reţinuţi la a cheltui”, a spus Lucian Bădîrcea, CEO al agenţiei de turism IRI Travel, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Nisipurile de Aur, în Bulgaria.

Bulgaria, Grecia și Turcia sunt cele mai frecventate țări de români atunci când își caută un pachet de vacanță.

Urmărește-ne pe Google News