Cât pot sta în Turcia românii care călătoresc cu buletinul

„Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii, şi protecţie internaţională”, prevede decretul semnat de preşedintele Turciei, potrivit news.ro.

Decizia va intra în vigoare după data de 1 iunie.

Turcia nu face parte din Uniunea Europeană şi de aceea românii aveau nevoie de paşaport pentru a intra în această ţară. Şi în alte ţări care nu fac parte din UE românii pot intra cu cartea de identitate, cum ar fi în Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina.

Premierul Marcel Ciolacu este într-o vizită oficială în Turcia, la invitaţia preşedintelui Recep Erdogan, însoţit de o delegaţie de miniştri. El a fost primit pe Aeroportul Internaţional Esenboga de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara.

Turcia, o destinaţie de vacanţă preferată a românilor

Turcia este una dintre ţările preferate de românii care merg în vacanţă, city break sau la shopping. Cele mai populare staţiuni sunt cele de la Marea Mediterană, Antalya, Alanya, Kemer, Belek, Side, Bodrum, Marmaris şi Kuşadasî.

Pentru frumuseţile naturale, românii merg în Anatolia Centrală, în Cappadocia, iar pentru shopping şi city break preferă oraşul Istanbul şi, mai nou, capitala Ankara.

În 2023, aproximativ un milion de români au vizitat Turcia, cu 12 la sută mai mult decât în anul anterior. Cei mai mulţi români au fost în Antalya, peste 350.000, şi Istanbul, peste 175.000.

Tot anul trecut, Turcia a primit vizita a 56 de milioane de turişti şi a realizat venituri de 54 de miliarde dolari din acest domeniu, valori record.

Turcia îşi propune, în 2024, să atragă 60 de milioane de turişti şi să aibă venituri de 60 de miliarde de dolari.

Vezi şi ce reguli trebuie sa respecte un turist in Turcia!

Urmărește-ne pe Google News