sa urcam pe niste trasee mai dificile, pe care nu au mai fost alti romani inaintea noastra. O sa avem de-a face cu niste pereti de gheata de cateva sute de metri, carora speram sa le facem fata. E greu, dar ne place”, ne-a explicat cu emotie Dragos Nedelcu, la cei 23 de ani ai sai cel mai tanar membru al echipei .
Calatoria romanilor va avea toate ingredientele necesare unei aventuri cu totul deosebite, care de altfel va face obiectul unui film documentar.
„Vom urca cu magarii o portiune de drum. Se inchiriaza cu 5 dolari pe zi magarul si 10 dolari omul care insoteste animalul. Cred ca o sa luam cinci echipaje. Mancare ne luam de acolo, pentru ca asa este mai rentabil. Supe, cereale, conserve, fructe uscate… Suntem obisnuiti sa mancam de toate. Eu am mancat pe Himalaya carne uscata de iac, care e foarte buna. Problema este cu lichidele. Trebuie sa bem minimum 4 litri zilnic si o sa fierbem zapada, pe care o sa o facem ceai. O sa avem ceaiul nostru, pentru ca am inteles ca in Peru bautura traditionala este ceaiul din frunze de coca (n.r. – planta cu efecte halucinogene) care probabil da niste senzatii mai speciale, de care nu avem nevoie la altitudine”, ne-a spus razand Adi Muntean, care la 39 de ani este decanul de varsta al grupului. Adi practica alpinismul de peste 20 de ani si este de profesie medic stomatolog, la Cluj. Din expeditie fac parte doi alpinisti care se pot lauda cu performanta suprema in alpinism, adica au ajuns pe cel mai inalt varf din lume, Everest. Acestia sunt Marius Gane (inginer de meserie) si salvamontistul Teodor Tulpan (foto mare).
Daca totul decurge conform planului, temerarii nostri se vor intoarce in tara peste o luna si jumatate. Ne-au promis ca ne vor relata in exclusivitate aventura lor si ne vor arata imagini cu varful Alpamayo, considerat cel mai frumos pisc din lume.