În vârstă de 32 de ani, românul a atacat copilul, care se afla în vizită la Londra cu mama ei, luni după-amiază. Pintaru a fost imobilizat de mai mulți martori ai atacului, iar imagini cu arestarea lui au fost publicate pe rețelele sociale.

Unul dintre cei care a distribuit un scurt videoclip în care Pintaru e filmat când o agentă și un agent de poliție îl încătușează au fost distribuite pe contul de X și de Paul Golding, unul dintre cei doi lideri ai partidului extremist Britain First, considerat neofascist.

Golding a scris alături de imaginile video: „Suspectul de înjunghiere din Piața Leicester a fost identificat drept cetățeanul român Ioan Pintaru. Se pare că a fost un imigrant, până la urmă”. Postarea a strâns 818.000 de vizualizări în 22 de ore, 17.000 de aprecieri și peste 1.000 de comentarii.

Conform profilurilor sale de pe rețelele sociale, Ion Pintaru e din Pucioasa, Dâmbovița, și e șofer de TIR. El lucra pentru o firmă din Manchester și apare în mai multe fotografii lângă un camion.


https://twitter.com/GoldingBF/status/1823280545867939921?ref_src=twsrc%5Etfw 

Românul a fost arestat preventiv marți și acuzat de tentativă de omor, dar procurorii a spus că atacul a avut loc la întâmplare, fără care românul să își cunoască victima. El a luat-o de gât pe fetița de 11 ani, turistă la Londra alături de mama ei, și a înjunghiat-o de opt ori. A fost imobilizat de martori, iar fetița a fost ulterior dusă la spital cu răni grave, dar fără ca viața să îi fie pusă în pericol.

Ioan Pintaru va fi audiat pe 10 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News