Rudele susțin că nu ar fi existat o somaţie şi bărbatul nu s-a opus reţinerii, în momentul în care a fost surprins tăind arbori pe un ostrov de pe Dunăre. 

Familia bărbatului a povestit că acesta creşte singur cinci copii, unul dintre ei cu autism, după ce soţia lui a murit de leucemie. Pe 3 octombrie, nu era prima oară când mergea cu căruța pe insula de pe Dunăre, numit ostrovul Srednyak, pentru a fura lemne.

Rudele sale au povestit cum în zonă merg și alți români să taie lemne, însă niciunul nu a fost împușcat. „El se mai ducea acolo pentru lemne de foc. Au mai fost cazuri de genul acesta, când au trecut români pe acolo, i-au prins, le-au dat o amendă de 50 de euro şi le-a dat drumul pe loc”, a povestit fratele victimei. 

„Nu i-au dat niciun moment de salvare. Nu merita să-l omoare pentru o căruţă de lemne”, a spus și Petruţa Daniela Roşu, sora victimei.  

„Prognosticul este nefavorabil”

După ce a fost împușcat, polițiștii bulgari au cerut sprijin medical. Pompierii l-au dus pe bărbat, cu o barcă, pe malul românesc, iar de acolo a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Alexandria.

„Pacientul a fost adus în comă profundă, a fost stabilizat şi transferat către Neurochirurgie la Spitalul Municipal din Bucureşti. De la început a fost adus în stare foarte gravă, prognosticul este nefavorabil, clar”, a explicat Dana Luminiţa Ignat, șefa UPU a spitalului din Alexandria. 

Băiatul de 19 ani, cu autism, este în continuare reţinut pe teritoriul Bulgariei. Familia victimei a transmis că intenționează să acţioneze în instanţă autorităţile din Bulgaria.

Un român este în stare gravă la spital, după ce a fost împușcat de polițiştii din Bulgaria, joi seara, în timp ce încerca să treacă fraudulos Dunărea, anunță Poliția de frontieră Giurgiu.

Românul rănit, împreună cu fiul lui, voiau să fure lemne din Bulgaria și au încercat să treacă granița cu o căruță, printr-un loc în care Dunărea avea un nivel scăzut.

Urmărește-ne pe Google News