Atenție, urmează informații care v-ar putea afecta emoțional!

Cerere surprinzătoare din partea procurorului în procesul împotriva „prădătorului sexual” Christian Brückner, suspectat că a răpit și ucis-o pe micuța Maddie McCann (atunci în vărstă de 3 ani) în 2007: chemarea unui martor-surpriză, Laurențiu C.

  • Christian Brückner este judecat, la Braunschweig, pentru trei violuri și două cazuri de abuz sexual asupra copiilor.

Potrivit martorului de origine română, inculpatul s-a lăudat cu cel puțin două violuri comise în Algarve. Una dintre victime ar fi pensionara americanca Diana M., 72 de ani la acel moment, pentru a cărei violare Brückner a fost condamnat la șapte ani de închisoare, în 2019, și își ispășește pedeapsa la penitenciarul din Oldenburg.

De asemenea, inculpatul i-ar fi spus martorului despre o a doua infracțiune pe care a comis-o într-un hotel din Portugalia. Din cameră a furat și bani. Anchetatorii au făcut legătura cu dispariție britanicei Maddie McCann.

Cazul Maddie McCann

Pe 3 mai 2007, Madeleine Beth McCann a dispărut în timp ce dormea în apartamentul de vacanță al familiei din Praia da Luz, Portugalia. Avea doar 3 ani. Părinții și frățiorii gemeni ai fetiței luau masa în altă cameră a vilei. Au fost de ajuns câteva minute de neatenție. Cazul a atras atenția în mass-media din întreaga lume. „Maddie” nu a fost niciodată găsită.

Gonçalo Amaral, cel care a condus inițial ancheta poliției portugheze, a fost dat afară după ce i-a numit principali suspecți pe părinții micuței, Kate și Gerald.

Părinții copilei nu au renunțat niciodată la speranța de a o găsi în viață. Iar Christian Brückner, aflat în pușcărie pentru alte fapte, a devenit principalul suspect în acest caz.

El s-ar fi aflat în regiunea Algarve, sudul Portugaliei, în Lagos și în Praia da Luz, în 2007, când McCann a dispărut. Unele surse susțin că lucra pentru o firmă de catering, altele afirmă că suspectul supraviețuia comițând tot felul de infracțiuni, în special furturi din hoteluri și apartamente de vacanță și chiar trafic de droguri.

Poliția metropolitană britanică a coordonat, inițial, ancheta și a început să cerceteze dispariția lui „Maddie” McCann în 2011, într-o investigație la scară largă, cunoscută sub numele de „Operațiunea Grange”.

Ca parte a investigației, detectivii au analizat sute de piste și peste 40.000 de documente în legătură cu dispariția copilei de 3 ani, însă fără rezultate. Operațiunea Grange a costat cel puțin 15 milioane de euro.

„Își atacă, leagă și bate victimele pentru că îl entuziasmează”

Inculpatul, care nu a recunoscut niciodată legătura cu cazul „McCann”, i-ar fi spus martorului Laurențiu C. că „își atacă, își leagă și își bate victimele pentru că îl entuziasmează”.

La Braunschweig, Brückner este acuzat, printre altele, că a violat-o pe irlandeza Hazel B. (40 de ani), care a fost atacată și jefuită în camera ei de hotel, tot în Portugalia, în Praia da Rocha, în iunie 2004.

Laurențiu C. a spus că inculpatul „are grijă să nu lase urme”. De altfel, Hazel B a declarat, în cadrul procesului, că „făptuitorul mascat și-a dat pantofii jos înainte de a intra în apartamentul ei”.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News