Recent, noul lui avocat a descoperit un viciu de procedură, iar românul va fi rejudecat, având toate şansele să scape de pedeapsa capitală şi chiar să fie eliberat, acum criza financiară ce a lovit şi peniten-ciarele ar putea conta enorm în eliberarea lui Tennis.

“Nu mai avem bani nici pentru execuţii, nici nu mai vorbim de întreţinerea condamnaţilor la moarte”, a declarat, ieri, şeriful închisorii de stat din Florida, unde este închis din 2004 Gabby Tennis. Conform oficialului, întreţinerea fiecărui condamnat la moarte, costă a n u a l 500.000 de dolari, în condiţiile în care medicamentele pentru injecţia letală costă doar 87 de dolari. “Tennis şi alţi condamnaţi la moarte din penitenciarul din Florida sunt supuşi unui regim special, foarte strict.

Măsurile administrative sunt cele care «sug» bani

Pentru fiecare este alocat un număr de gardieni, celulele sunt dotate cu un anumit dispozitiv de securitate, până şi regimul de mese este altul. Iar în cazul românului, din cauza atâtor vizite la tribunal, a reconstituirilor, de care ne-am ocupat asigurându-i transport, a ajuns să ne usture la buzunare. În total, românul ne costă 500.000 de dolari pe an”, a mai declarat şeriful.

Aşadar, din lipsa de fonduri, a concluzionat el, Gabby Tennis are toate şansele să scape de închisoare, deoarece contribuabilii s-au săturat să plătească. Alături de viciul de procedură, şi criza financiară va atârna greu în decizia pe care tribunalul o va lua în procesul românului, care va începe în curând.

Urmărește-ne pe Google News