Tranzacția din ultima zi a perioadei de subscrieri a fost făcută în emisiunea cu scadenţa pe cinci ani prin brokerul Tradeville, unul dintre cei mai mari brokeri de pe piața locală. informația a fost confirmată de surse din Ministerul Finanțelor, autoritatea care lansează emisiunile de titluri de stat.

Omul de afaceri Romeo Pomponiu este investitorul care a cumpărat, ca persoană fizică, titluri de stat Fidelis în valoare totală de 324 de milioane de lei (aproximativ 68 de milioane de euro) printr-un singur ordin, depășind toate recordurile anterioare.

Afaceristul Romeo Pomponiu, directorul general şi acţionar al retailerului Steilmann, a fost inclus în topul Forbes 2011, fiind listat cu o avere de 35 de milioane de dolari.

Romeo Pomponiu. Foto: Forbes (2011)

Pentru această sumă, românul va primi anual de la Ministerul Finanțelor o dobândă neimpozabilă de 24 de milioane de lei, conform calculelor Ziarului Financiar.

Ministerul Finanţelor a lansat, pe 8 august, o nouă emisiune Fidelis de titluri de stat pentru populaţie. De la începutul anului au fost de peste 47.500 de subscrieri şi peste 7.160.000 de lei investiţi.

A patra ediţie a programului Fidelis conţine titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 5,80% şi, respectiv, 7%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani, şi dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

De asemenea, exista posibilitatea de a vinde titlurile înainte de scadenţă, primind dobânda aferenta perioadei de deţinere.

Urmărește-ne pe Google News