Într-o notificare trimisă către Consiliul Local al Sectorului 1 din București, dar și „spre știința” prefectului Alin Stoica, a primarului general Nicușor Dan, a Ministerului Mediului și a Gărzii de Mediu, compania de salubritate Romprest a anunțat „diminuarea salubrizării stradale”.

Printre măsurile care se vor lua:

  • blocarea operațiunilor de măturat manual și mecanizat, răzuit rigolă, colectarea, transportul și predarea deșeurilor de construcții și demolări din depozite necontrolate;
  • prestarea operațiunii de întreținere curățenie în ritmul de o dată pe săptămână pentru fiecare arteră de circulație, până la primirea răspunsului solicitat Autorității contractante cu privire la desfășurarea contractului de delegare;
  • suspendarea întreținerii curățeniei în puncte fixe, până la primirea răspunsului solicitat Autorității contractante;
  • suspendarea spălatului manual/mecanizat carosabil și trotuare, inclusiv operațiunea de stropit carosabil, până la primirea răspunsului solicitat Autorității contractant.

Romprest a precizat că „măsurile adoptate în temeiul legii și al contractului implică diminuarea resurselor alocate, inclusiv disponiblizări masive de personal”.

Astfel, nicio comandă de cantități de prestații de salubrizare stradală, cauzată de producerea unor evenimente neprevăzute, emisă de către Poliția Locală, nu va putea fi onorată.

Comunicat Romprest:

Totodată, Romprest a anunțat că „măsurile se vor putea ridica doar într-un termen de 90 de zile de la încetarea circumstanțelor care au dus la aplicarea lor”, motivul fiind „necesitatea de a reangaja și instrui personalul care va fi disponibilizat prin restrângerea forțată a activității”.

Romprest argumentează măsurile luate prin faptul că Primăria Sector 1, condusă de Clotilde Armand, are 274 de zile de întârziere la plata facturilor restante din anul 2020, în valoare de 119.492.737 lei, potrivit site-ului Romprest, actualizat la data de 30 iunie 2021.

Urmărește-ne pe Google News