UPDATE 15.35: Tânărul care a târât 20 de metri cu maşina un polişit care îl oprise pentru că a trecut pe culoarea roşie a semaforului rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia, în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor, ultraj şi distrugere.


Cearta cu iubita care l-a făcut pe Roni Herșcovici să lovească un agent de circulație și să tamponeze două mașini de Poliție l-ar putea face pe tânărul de 22 de ani să-și petreacă toată tinerețea după gratii.

El a fost arestat preventiv pentru tentativă de crimă, ultraj și distrugere. Cum pedepasa pentru tentativă este jumătate din cea pentru crimă (maximum 25 de ani), la care se mai pot adăuga opt luni pentru ultraj, rezultă că agresorul de vineri noaptea poate ieși de la închisoare ca un bărbat matur de 35 de ani. Acesta a spus anchetatorilor, înainte să fie arestat preventiv, că a comis fărădelegile din depresie, după ce tocmai se certase cu iubita.

Reamintim că vineri spre sâmbătă noaptea, în jurul orei 03.00, pe bulevardul Ion Mihalache din Capitală, Roni Herșcovici a fost oprit în timp ce conducea un Porsche de un agent de la Poliția Rutieră, în vârstă de 55 de ani. Tânărul trecuse pe roșu. A refuzat să prezinte actele politistului și a pornit în trombă. Ca să nu fie lovit de portieră, agentul s-a agățat inițial de mașină și centura de siguranță, însă după câțiva metri și-a dat drumul, fracturându-și mai multe degete. Roni Herșcovici a fost înconjurat de cinci mașini de Poliție, dar a ieșit din Porsche doar după ce a auzit focuri de armă trase de polițist.

Agresorul este fiul unuia dintre cei mai mari traficanti de droguri capturați în București. Carol Herșcovici fusese prins cu 66.000 de pastile de ecstasy care urmau să ajungă pe piața din New York și Los Angeles.

Procesul lui Abdullah Ataș nu a fost finalizat

Cazul lui Roni Herșcovici se aseamă cu cel al turcului Abdullah Ataș, care însă l-a accidentat mortal pe poliţistul Gheorghe Ionescu în urmă cu doi ani. Nici până acum procesul său, aflat la stadiul de fond, nu a fost finalizat, avocații turcului cerând mai multe amânări.

Omul de afaceri turc Abdullah Ataș a fost trimis în judecată pentru omor calificat, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, fiind acuzat că a intrat intenţionat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, după trei săptămâni în care a fost în comă.

Conform anchetatorilor, accidentul în urma căruia poliţistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Ataă să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Anchetatorii au stabilit că omul de afaceri turc consumase băuturi alcoolice într-un club din Capitală şi avea, la momentul producerii accidentului rutier, o alcoolemie 1,95- 2.00 la mie.

Lovit de un șofer băut

Polițiștii rutieri travsersează o perioadă neagră. Un alt agent, de această dată din Vaslui, a fost duminică seară victima unui șofer nervos și aflat sub influența alcoolului. Procurorii din Bârlad au întocmit dosar penal pentru ultraj pe numele unui şofer băut care, în timp i se recoltau probe biologice de sânge la spital, a lovit cu piciorul un poliţist care, în cădere, şi-a fracturat antebraţul şi făcut entorsă la un picior. Victima a depus la Parchetul Judecătoriei Bârlad o plângere pentru ultraj împotriva şoferului. De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului de 60 de ani pentru refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

CITEȘTE ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

 
 

Urmărește-ne pe Google News