Apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, fidelă conducerii partidului, Rovana Plumb este şi unul dintre miniştrii cu care premierul Viorica Dăncilă colaborează foarte bine. Activitatea la Bruxelles îi este cunoscută. În perioda 2009 – 2012 a fost membră din partea PSD în Parlamentul European, deținând funcția de vicepreședintă a Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D).

Rovana Plumb este preşedinta Organzaţiei de Femei a PSD, ministru al Fondurilor Europene şi deputat PSD. Recent, aceasta a fost desemnată ministru interimar al Educaţie, în locul lui Valentin Popa, care şi-a dat demisia din funcţie.

Aceasta apare în dosarul „Belina”, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

În acest caz procurorii DNA au fost nevoiți să dispună clasarea acuzațiilor formulate pe numele fostului ministrul al Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, după ce Parlamentul majoritar PSD a făcut scut și a respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele său.

În iunie, ministrul Fondurilor Europene îşi exprima „susținerea totală” pentru liderul PSD Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat de prima instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

Rovana Plumb i-a criticat atunci şi pe protestatarii care au sărbătorit în stradă decizia instanței, spunând că nu pot exista astfel de manifestări „față de necazul unui om”.

„Susținere totală pentru Dragnea. Cuvântul de ordine: solidaritate, unitate, care conferă forță partidului nostru. Avem două angajamente după care trebuie să ne ghidăm, angajamentul față de cei care ne-au transferat încrederea lor pentru a guverna și al doilea – acela de a pune capăt șirului abuzurilor. Țara în care prezumția de nevinovăție poate fi suspendată e o țară care va pierde. În curând, dacă prezumția de nevinovăție nu va fi respectată, e posibil ca libera exprimare să fie și ea suspendată”, a declarat atunci Rovana Plumb.

Un alt nume vehiculat pe lista PSD a fost cel al comisarului european Corina Creţu.

Comisarul european pentru politică regională afirma, recent, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că deocamdată nu s-a hotărât dacă va candida la alegerile de anul viitor pentru Parlamentul European.

Pe de altă parte, mai mulţi europarlamentari actuali nu se vor mai regăsi pe listă, la alegerile de anul viitor. Cătălin Ivan şi Daciana Sârbu sunt doar doi dintre eurodeputaţii care s-au poziţionat împotriva liderului PSD Liviu Dragnea şi au pierdut susţinerea formaţiunii.

O decizie urmează să se ia şi în privinţa unor liste comune PSD-ALDE la alegerile pentru Parlamentul European. Această variantă a fost anunţată de liderul PSD Liviu Dragnea, într-o încercare de liniştire a relaţiei cu partenerii de guvernare, dar între timp, tensiunile dintre cele două partide s-au accentuat, în urma dezbaterilor pe legea offshore. În acest context, cel mai probabil nu se  mai pune în discuţie acest scenariu.


Citeşte şi:

OAMENI CU PUTERE/ Adelina și Paul, cei care alină durerea copiilor bolnavi. „Iubirea chiar vindecă. Ăla e binele”

 
 

Urmărește-ne pe Google News