Iulian Bulai consideră invitația drept o bună oportunitate pentru Roxana Mînzatu de a informa românii cu privire la obiectivele pe care le are în calitate de comisar european.

„În numele USR am invitat în Parlament comisarul desemnat de către Guvernul României, doamna Roxana Mînzatu, pentru că avem nevoie de mai multă claritate pe conţinutul portofoliului obţinut. Dialogul, schimbul de opinii şi întrebările legitime adresate doamnei comisar desemnat sunt parte a rolului Parlamentului României. Considerăm această invitaţie drept o oportunitate de a informa mai bine românii atât cu privire la portofoliul obţinut, cât şi cu privire la persoana desemnată”, declară Iulian Bulai.

Solicitarea USR, adresată preşedintei Comisiei pentru afaceri europene, vine în contextul în care Roxana Mînzatu a primit portofoliul Oameni, Competenţe şi Pregătire în viitoarea Comisie Europeană.

„Audierea Roxanei Mînzatu este extrem de importantă”

Corina Creţu şi Adina Vălean, ultimele două propuneri pentru comisar european din partea României, au fost prezente în Parlament la audieri.

„Audierea Roxanei Mînzatu ar trebui să aibă loc în şedinţa Comisiilor reunite pentru afaceri europene şi politică externă şi este extrem de importantă în condiţiile în care, în ciuda propagandei PSD, România nu a primit un post de comisar cu greutate, «ceva în economie», după cum le promitea premierul Ciolacu românilor. USR a solicitat, date fiind importanţa negocierilor de la Bruxelles şi faptul că viitorul comisar european reprezintă România, nu pe Marcel Ciolacu şi oamenii săi, ca propunerea să fie făcută în baza unui consens politic şi a unor consultări cu societatea civilă”, se mai arată în comunicatul USR.

Urmărește-ne pe Google News