„Sfântul Părinte i-a primit în audienţă pe doamna Stella Assange şi pe membri ai familiei sale”, precizează un comunicat publicat de biroul de presă de la Vatican, fără a oferi alte detalii.
Stella Assange conduce o campanie pentru eliberarea soţului ei, însă reprezentanţii Vaticanului nu au precizat dacă această chestiune a fost discutată în timpul audienţei şi nici dacă Papa Francisc şi-a exprimat sprijinul faţă de această iniţiativă.
Purtătorul de cuvânt de la Vatican a spus că audienţele papale ţin de sfera chestiunilor private.
Anul trecut, pe 17 iunie, ministrul britanic de interne, Priti Patel, a aprobat extrădarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, în SUA, însă avocații americanului, care este închis din 2019 la penitenciarul de maximă securitate Belmarsh din Londra, au făcut recurs, susținând, printre alte, că clientul lor „este urmărit și pedepsit pentru opiniile sale politice”.
Anterior, un judecător din Marea Britanie îi blocase extrădarea, dar guvernul SUA a făcut apel cu succes la înalta instanță.
Pe 6 iunie, un judecător de la Înalta Curte britanică a respins apelul formulat de avocații lui Jullian Assange împotriva ordinului de extrădare al SUA, iar fondatorul WikiLeaks este „periculos de aproape” de a fi extrădat în SUA, după ce a pierdut ultimul recurs în justiție.
În SUA, Assange trebuie să răspundă pentru 17 acuzații penale, după ce WikiLeaks a publicat, în 2010. mai multe înregistrări confidențiale, 250.000 de telegrame informatice și 500.000 de documente clasificate despre activitățile armatei americane în Irak și Afganistan.
Dacă va fi extrădat în SUA, australianul riscă o pedeapsă de 175 de ani de închisoare pentru scurgerea masivă de informații clasificate.
Foto: Hepta
parpalache • 01.07.2023, 12:03
Daca ar fi fost rus și ar fi facut (ce- a facut) impotriva Rusiei-nu cumva acum ar fi fost...„laureat al Premiului Nobel”?!Ce zic domnii papagali?!