Nu avea testament


Trupul neînsufleţit a fost preluat de la Timişoara de către fratele său, care era şi partener de afaceri. Soţia lui Popa a trimis deja ieri o coroană de flori pe care a scris: “Vei rămâne un înger pentru noi”.
Edy Spedition, firma înfiinţată de la zero de Alin Popa, va fi condusă de soţia lui, Rodica, întrucât fiul acestuia de 19 ani refuză să preia responsabilitatea, fiind încă student în Elveţia.
Alin Popa, decedat la vârsta de 41 de ani, nu avea asigurare de viaţă şi nici testament, astfel că averea de 125 de milioane de euro le va rămâne celor doi urmaşi, soţiei şi fiului.

Maşina lui, una dintre cele mai sigure din lume


Alin Alexandru Popa conducea în momentul producerii tragediei o maşină Mercedes S Class, considerată a fi una dintre cele mai sigure din lume. Modelul a avut rezultate foarte bune la testele de siguranţă, dar viteza cu care circula Popa era de peste 100 km/h şi, probabil, de aceea impactul a fost atât de violent.

S-a lansat în afaceri cu două camioane

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Alin Popa a demisionat din cadrul unei multinaţionale şi a decis să înceapă o afacere pe cont propriu, în domeniul transportului de mărfuri. Compania Alin Trans a fost la început un business de familie, în care erau implicaţi trei-patru membri. Aceştia s-au ocupat de dezvoltarea reţelei care avea la început două camioane second-hand, iar firma s-a dezvoltat în perioada 94 – 95, însă adevăratul succes l-a înregistrat în 2005. Tot atunci, Alin Popa a angajat în companie oameni cu experienţă, care l-au ajutat să transforme firma, devenită Edy Spedition, într-un imperiu estimat astăzi la 125 milioane de euro şi care deţine 1.100 de maşini.

“Vreau ca Edy să fie recunoscut ca fiind cel mai mare operator de transport din Comunitatea Europeană, ca un cap de pod din Europa către Orient”, mărturisea Alin Popa într-un interviu în 2009.

Urmărește-ne pe Google News