„Toți ostaticii trebuie eliberați de urgență, imediat, aceasta este poziția noastră fermă. Desigur, facem apel la Hamas să se asigure că toți ostaticii sunt eliberați”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a menționat că Moscova folosește toate oportunitățile de contact privind eliberarea cetățenilor ruși de către mișcarea Hamas „cu toate părțile care au legătură cu conflictul”. „Într-adevăr, nu am reușit încă [să obținem eliberarea ostaticilor], dar vom continua aceste eforturi”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare despre acest lucru.

Secretarul de presă al președintelui rus a explicat, de asemenea, că partea rusă nu are încă informații exacte despre cum și când rușii pot fi eliberați. „Avem contact și simțim compasiune cu toate rudele și prietenii acestor ostatici și din toată inima ne dorim să se întoarcă sănătoși”, a continuat Peskov. „Desigur, în primul rând, ne facem griji pentru concetățenii noștri”.

Rusia are o poziție fermă cu privire la ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu: „Condamnăm toate manifestările de terorism. Credem că este necesar să se asigure o încetare a focului cât mai curând posibil și să se ajungă la o soluție la această problemă, a cărei temelie ar trebui să fie asigurarea unui stat independent pentru palestinieni”, a mai spus Peskov.

Hamas a anunțat că a capturat peste 200 de ostatici în atacul de pe 7 octombrie din Israel.

Urmărește-ne pe Google News