Potrivit The Economist, pentru fiecare rus ucis în război, există aproximativ trei până la patru răniți. Printre cei care au suferit cele mai semnificative pierderi s-au numărat rușii cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani. Pe întreaga perioadă a invaziei, până la 27.000 de persoane din această grupă de vârstă au fost ucise, potrivit The Economist.

În ceea ce privește raportul procentual, cele mai grave pierderi au fost în rândul populației masculine ruse cu vârste cuprinse între 45 și 49 de ani.

„Cele mai recente estimări sugerează că aproximativ 2% din totalul bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani ar fi fost uciși sau grav răniți în Ucraina de la începutul războiului de amploare”, se arată în articolul The Economist, citat de The Kyiv Independent.

Noile cifre depășesc numărul trupelor ruse care se pregăteau pentru invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Pierderile Rusiei în Ucraina începând din 2022 depășesc numărul cumulat de victime cu care s-a confruntat țara în conflictele militare de la al Doilea Război Mondial, notează sursa citată.

La mijlocul lunii martie, serviciile de informaţii occidentale estimau că numărul soldaţilor ruşi ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina este mai mare de 350.000, potrivit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pe de altă parte, mass-media ruse Meduza și Mediazona au publicat un raport care indica faptul că aproximativ 120.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina, declanşat de Rusia.

Statul Major al Ucrainei estimează că pierderile armatei ruse au depășit 500.000 la sfârșitul lunii mai. Acest număr include atât morții, cât și răniții.

De cealaltă parte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa pe 25 februarie că aproximativ 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în război. A fost pentru prima dată când Zelenski a declarat public o cifră privind numărul soldaților ucraineni ucişi de la începutul războiului.

Rusia continuă să recruteze între 25.000 și 30.000 de soldați pe lună, potrivit New York Times, care citează oficiali americani. Acest număr este suficient pentru a permite armatei ruse să continue atacurile.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News