Peskov a declarat că Kremlinul înregistrează „rate mecanice, greu de explicat, de creștere a voturilor în favoarea lui Maia Sandu” și în favoarea aderării la Uniunea Europeană și a precizat că „orice observator cu puțină sau nicio înțelegere a esenței proceselor politice poate înregistra aceste anomalii cu creșterea acestor voturi”.

„Indicatorii pe care îi vedem acum, pe care îi observăm și dinamica schimbărilor lor, desigur, ridică o mulțime de întrebări”, a spus el în timpul unei conferințe de presă. Peskov a susținut că, chiar și în „condițiile unei campanii electorale lipsite de libertate”, este clar că mulți locuitori nu sunt în favoarea „ideologiei lui Sandu”.

Dmitri Peskov a solicitat și probe privind „acuzaţiile grave” ale Maiei Sandu, care a invocat amestecul în procesul electoral din Republica Moldova al unor „grupuri criminale, care au acţionat în concert cu forţe străine ostile” intereselor țării sale.

Maia Sandu, avans de 15%. Urmează turul 2

Președinta în funcție are un avans de 15% în faţa lui Alexandr Stoianoglo, după primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, arată rezultatele preliminare, după numărarea voturilor din 98.15% din totalul celor 2.219 secţii.

Sandu a adunat 41.83% dintre sufragii (633.403 voturi), în timp ce candidatul Partidului Socialist, Alexandr Stoianoglo, a obţinut 26.40% (399.740 voturi). Pe locul al treilea este candidatul formaţiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, cu 13.75% (208.257 voturi).

În acest context, va fi organizat un tur 2 la prezidențiale în Republica Moldova.

Opțiunea DA la referendumul pro-Europa, în avantaj la limită

Rezultatele la referendumul pro Europa sunt extrem de strânse, după ce numărul celor care au votat „DA” a crescut brusc în ultimele ore, iar balanța înclină ușor spre acest rezultat.

După numărarea voturilor din 98,6% din cele 2.219 secții de votare din Republica Moldova, rezultatele arată că 50,18% dintre alegători au votat „Da” la referendumul organizat duminică, 20 octombrie, privind modificarea Constituției pentru aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce 49,82% au votat „Nu”.

Pentru că voturile se mai numără doar în diaspora, este foarte probabil ca referendumul să se încheie cu A pentru modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la UE, dar la limită.

Urmărește-ne pe Google News