Putin a subestimat nivelul de sprijin pe care l-a primit Kievul din partea Occidentului

Rebekah Koffler este de părere că Rusia, în ciuda faptului că este mult mai bine dotată ca Ucraina, va trebui să mai aștepte câteva luni pentru a ridica steagul victoriei.

„Putin a subestimat nivelul de reacție pe care Rusia îl va primi din partea Ucrainei și nivelul de sprijin pe care l-a primit Kievul din partea SUA și Europa pentru a rămâne în luptă. În ciuda avantajului copleșitor pe care Rusia îl deține asupra Ucrainei în potențialul de luptă – arme, trupe, economia apărării și capacitatea de producție militaro-industrială – ar mai fi nevoie de cel puțin încă un an pentru a câștiga sau pentru a obliga Kievul să abandoneze lupta”, este concluzia analistei.

Există riscul ca Putin să se simtă obligat să folosească arme nucleare

Aceasta mai notează că Moscova are toate resursele necesare pentru a învinge inamicul. Nu exclude, de asemenea, varianta ca Vladimir Putin să folosească inclusiv armele nucleare pentru a învinge Ucraina.

„Dar cu cât războiul durează mai mult, cu atât este mai mare riscul ca Putin să se simtă obligat să folosească arme nucleare pentru a detensiona sau a pune capăt războiului. Acest lucru se datorează faptului că Zelenski s-a dovedit rezistent, perseverent și abil în a asigura echipament militar suplimentar din SUA și Vest, chiar dacă propriile arsenale de arme se epuizează rapid”, a mai precizat Rebekah Koffler.

Urmărește-ne pe Google News