Pentru 150.000 de ruble, clienții sunt mai întâi trimiși la un psihoterapeut, iar apoi „pregătiți pentru o înmormântare cât sunt în viață”. Ulterior, sunt așezați în sicriu, iar cei dragi își iau „adio” de la ei.

Cei care iau parte la un astfel de ritual sunt spălați, îmbrăcați, machiați, coafați și puși într-un sicriu – la fel ca morții.

Procedura în sine durează de la 40 de minute la trei ore și jumătate, iar pregătirea durează mai mult de o săptămână.

Angajații firmelor de pompe funebre se plâng că sunt obligați să se ocupe de înmormântările reale înainte de prânz, iar de cele mentale după-amiaza, cererea pentru acest serviciu fiind mare.

Firmele de pompe funebre precizează că cei care apelează la o astfel de procedură neobișnuită sunt cei care au pierdut persoane dragi, au divorțat sau sunt „prea ocupați și nu au timp să trăiască”.

După despărțirea solemnă pe viață, centrul funerar organizează un „ceai bufet” în loc de priveghi. Cererea pentru acest serviciu depășește oferta: potrivit lucrătorilor funerari, terapia cu sicriu este rezervată aproape până la sfârșitul anului.

Organizatorii unor astfel de evenimente spun că procedura ajută la depășirea stresului și a depresiei și, de asemenea, dă un impuls puternic dezvoltării de sine.

 
 

Urmărește-ne pe Google News