„Solicităm încă o dată ferm Chişinăului să se abţină de la paşi imprudenţi care ar putea transforma Republica Moldova în participant la conflictul din Ucraina”, a declarat la o conferinţă de presă Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe rus, potrivit Agerpres.

Zaharova a făcut referire la o informație potrivit cărora România va trimite în Republica Moldova o stație mobilă pentru întreținerea aeronavelor F-16.

„Au apărut recent informaţii despre planurile României de a trimite în (Republica) Moldova o staţie mobilă pentru întreţinerea tehnică a aeronavelor de luptă F-16, în vederea amplasării lor ulterioare pe aerodromul Mărculeşti”, a susţinut Zaharova.

„Pot avea consecinţe tragice dăunătoare securităţii”

Aerodromul Mărculeşti este o bază aeriană situată în partea de nord a Republicii Moldova.

„Aceasta este o nouă confirmare că Chişinăul pregăteşte terenul pentru a pune la dispoziţie infrastructura aeroportuară moldoveană în vederea găzduirii avioanelor transferate de Occident pentru nevoile armatei ucrainene. În acelaşi timp, procesul militarizării (Republicii) Moldova se desfăşoară în mod activ. Acest proces implică mai multe state occidentale, inclusiv Germania, Franţa, Polonia şi statele baltice”, a mai spus Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a menționat că autorităţile de la Chişinău, conduse de preşedinta proeuropeană Maia Sandu, „continuă jocuri iresponsabile care pot avea consecinţe tragice dăunătoare securităţii”.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News