În total, autoritățile regionale ruse au semnat 34 de contracte pentru construirea de monumente în memoria soldaților morți în războiul cu Ucraina, începând din 2023.

Cele mai mari sume au fost cheltuite în regiunea Zabaykalsky din Orientul Îndepărtat al Rusiei, unde autoritățile au dat peste 42 de milioane de ruble (400.000 de euro) pentru a comanda monumente în memoria soldaților ruși uciși în război.

Această regiune a fost clasificată, în repetate rânduri, drept una dintre cele mai sărace 10 din țară, mai notează The Moscow Times.

Republica Tuva din sudul Siberiei a ocupat locul al doilea în ceea ce privește cheltuielile, după ce a dat peste 23 de milioane de ruble (220.000 de euro) pentru monumente de război, în timp ce districtul autonom Yamalo-Nenets, din regiunea arctică rusă, a ocupat locul al treilea, cu peste 21 de milioane de ruble (200.000 de euro).

Potrivit cifrelor publicate de BBC și de agenția de presă independentă Mediazona la începutul acestei luni, regiunea Zabaykalsky a pierdut cel puțin 1.212 soldați care au luptat în Ucraina de la începutul războiului, în timp ce Tuva a suferit 716 pierderi, iar districtul autonom Yamalo-Nenets, care a condus și în ceea ce privește cheltuielile pentru extinderea cimitirelor, a pierdut 252 de oameni.

Urmărește-ne pe Google News