Conservele de tocană din carne de vită sunt vândute de lanțul de supermarketuri rusești Piaterocika pentru 30 de ruble, circa 2 lei. Ingrediente: apă, proteine din soia, pielițe de porc și seu de vită. Procentul de carne de vită nu este indicat pe produs.
„Este un fel de furaj mixt. Seul de vită este, probabil, doar pentru miros!”, crede Anton Gerașcenko, ministrul de interne ucrainean.
Zilele trecute, chiar presa rusă a relatat și despre existența unor cârnați pe bază de infuzie de teci de fasole, cu apă, margarină, ulei de floarea-soarelui, ulei de palmier, emulgator, sare și arome în compoziție. Pentru jumătate de kilogram de cârnați, cumpărătorul trebuie să plătească 219 ruble, în jur de 16 lei.
„Cârnatul care scade glicemia, inventat în Rusia”
„E vorba despre cârnatul care scade glicemia. A fost inventat de noi” a declarat un expert în alimentație pentru agenția rusă de stat RIA Novosti. El a vorbit despre folosirea „produsului inovator Arfazetin”, un medicament din plante hipoglicemiant, utilizat pentru prevenirea și tratamentul diabetului zaharat de tip 2.
„Eficiența cârnaților fierți cu adăugarea produsului inovator a fost dovedită experimental. Iar introducerea în rețetă a infuziei de teci de fasole a arătat, de asemenea, în mod fiabil o scădere a nivelului de glucoză din sânge”, a afirmat Andrei Gurin, conferențiar al Departamentului pentru Depozitarea și Prelucrarea Produselor Zootehnice a Institutului Tehnologic din Moscova.
Din cauza interzicerii importului de carcase pentru cârnați din UE, fabricile de procesare a cărnii din Rusia și-au redus drastic producția și caută noi soluții. 73% din carcase erau importate din țările Uniunii Europene.
Antifurt pentru alimente
Devalorizarea rublei, la pachet cu creștere prețurilor produselor de bază, conduce la o înmulțire a numărului de furturi înregistrate în magazinele alimentare.
„Invazia prost concepută de Putin a Ucrainei și sancțiunile care au urmat au făcut ca prețurile să crească în magazinele rusești, ducând la dotarea celor mai banale alimente, precum untul, brânzeturile sau conservele, cu dispozitive de protecție antifurt”, a scris Julia Davis, jurnalist la Daily Beast, într-o postare pe Twitter, de luna trecută.
Putins ill-conceived invasion of Ukraine and the sanctions that followed have caused the prices to go up in Russian stores, leading to the simplest of foods—like butter, cheeses or canned goods—to be outfitted with anti-theft protection devices. pic.twitter.com/wiogjlaskV
— Julia Davis (@JuliaDavisNews) April 9, 2022
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia