Liniile electrice și mai multe clădiri civile au fost avariate în urma bombardamentelor rusești în localitatea Chervonohryhorivka din regiunea Dnipropetrovsk, a precizat el. „Orașul Nikopol a fost atacat, dar obuzele au căzut într-o zonă deschisă”, a spus Timoșenko.

„În direcția Donețk, orașele Bahmut și Kurakhove au fost și ele bombardate”, a continuat el. „O persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite în bombardamentul asupra orașului Kurakhove. Un obuz a zburat direct într-o clădire înaltă. Instalația de alimentare cu apă din oraș a suferit pagube”, a detaliat Timoșenko.

Regiunea Kievului a fost bombardată de două ori cu rachete de croazieră Iskander. „O zonă rezidențială, un patioar și o zonă industrială au înregistrat pagube. O persoană a fost ucisă, iar o alta a fost rănită”, a adăugat el.

În ceea ce privește alte regiuni, Timoșenko a precizat:

  • Regiunea Zaporojie a fost bombardată de 86 de ori. „Aproape toate loviturile au vizat infrastructura civilă, într-un total de 21 de așezări”, a spus oficialul ucrainean.
  • Regiunea Mikolaiv a fost bombardată cu artilerie de opt ori pe parcursul nopții de luni spre marți.
  • „Regiunea Sumî a fost bombardată de 11 ori. În satul Pavlivka, o școală locală și liniile de alimentare cu energie electrică au fost avariate, iar o mașină a fost distrusă. Nu au fost raportate victime”, a mai declarat Timoșenko.
  • Regiunea Harkov a avut de asemenea de suferit de pe urma bombardamentelor rusești. Acestea au provocat incendii mai ales în localitățileVovchansk și Dvorichna, unde angajații din domeniul serviciilor de urgență au fost ținta bombardamentelor rușilor în timp ce stingeau focul.
  • În regiunea Cernihiv, satele Lipivka și Yeline au fost, de asemenea, supuse tirului rușilor.

Timoșenko a adăugat că Rusia „bombardează din nou și infrastructura energetică din estul și sudul Ucrainei”, fără a oferi alte detalii.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News