Membrii rețelei au folosit sloganuri împotriva vaccinării și, cu ajutorul acestora, au încercat să destabilizeze situația socio-politică din Ucraina, făcând apel la schimbarea violentă a ordinii constituționale ucrainene.

Concret, potrivit datelor din anchetă, membrii rețelei doreau să obțină arme și să recruteze alți susținători pentru a prelua puterea în mai multe regiuni ale Ucrainei unde să-și creeze propriile comunități teritoriale şi propria poliție și economie.

Liderul rețelei de antivacciniști destructurate de forțele de securitate ucrainene este un cetățean rus. El a fost informat că este suspect într-un dosar penal privind desfăşurarea de acțiuni care vizează schimbarea violentă sau răsturnarea ordinii constituționale sau acapararea puterii în Ucraina și riscă între 5 și 10 ani de închisoare.

Un reportaj Libertatea din Ucraina a arătat că vecinii noștri seamănă cu România privind regulile bulversante și respectate amestecat cât vine vorba de pandemia de coronavirus, dar și la reticiența privind vaccinul generată într-o proporție ridicată de dezinfomare și știri false.

În plus, Ucraina se confruntă de peste 7 ani cu un război în estul țării împotriva separatiștilor susținuți de Rusia. Relaţiile dintre Kiev şi Moscova s-au deteriorat masiv începând din 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea, decizie urmată de un conflict între forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii separatişti pro-ruşi din estul Ucrainei. În acest conflict şi-au pierdut viaţa aproximativ 14.000 de persoane, potrivit autorităţilor de la Kiev.

 
 

Urmărește-ne pe Google News