„În legătură cu inundațiile din sud-vestul Poloniei, se desfășoară o operațiune de dezinformare din partea Federației Ruse”, au declarat, pe rețelele sociale, forțele armate poloneze.

Armata din Polonia susține că Rusia folosește „tehnici de selecție selectivă a informațiilor și încearcă să insufle oamenilor emoții de teamă și neputință”, dar și să submineze încrederea în structurile de securitate guvernamentale.

Departamentul nu a explicat însă cum ajuns la astfel de concluzii. Armata poloneză i-a îndemnat pe cetățeni să verifice întotdeauna sursele de informații și să se ferească de conținutul care este destinat să provoace o emoție puternică.

Ciclonul Boris a făcut ravagii în Polonia

La mijlocul lunii septembrie, precipitațiile abundente cauzate de ciclonul Boris au provocat inundații grave în Europa Centrală și de Est. Au fost afectate Austria, Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

Republica Cehă și Polonia au suferit cele mai mari daune. Autoritățile estimează că daunele aduse infrastructurii numai în aceste două țări ar putea ajunge la 10 miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Google News