„Azi (joi) au început să se instaleze la Kursk adăposturi din beton armat”, anunţă pe Telegram guvernatorul regional Aleksei Smirnov.

O înregistrare video postată de acesta surprinde instalarea unui adăpost gri, inscripţionat cu roşu „Ukrîtîie” („adăpost” în rusă), pe o stradă însorită. Adăposturile respective urmează să fie instalate în apropierea unui număr de 60 de staţii principale de autobuz în oraşul Kursk, precizează guvernatorul.

Oraşul Kursk, capitala regiunii omonime, se află la aproximativ 80 de kilometri de frontiera cu regiunea ucraineană Sumî, de unde şi-au lansat forţele ucrainene ofensiva la începutul lui august.

Kievul a revendicat de atunci o înaintare fără precedent pe teritoriul rus, cucerirea a 93 de localităţi şi a 1.250 de kilometri pătraţi.

Peste 120.000 de locuitori au fugit de acasă în două săptămâni, potrivit autorităţilor ruse. Oraşul Kursk are aproximativ 440.000 de locuitori.

Potrivit lui Smirnov, decizia instalării unor asemenea echipamente a fost luată de Celula de Criză creată în regiunea Kursk împotriva ofensivei armatei Kievului.

Adăpoosturi modulare sunt pe cale să fie instalate în oraşul Jeleznogorsk, iar în curând la Kurceakov, în apropiere de Centrala Nucleară Kursk, anunţă Aleksei Smirnov.

Ucraina a instalat adăposturi similare în mai multe oraşe ucrainene, inclusiv la Kiev, de la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022.

Citeşte şi:

Vladimir Putin acuză Ucraina că a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk. Apelul liderului de la Kremlin

Gafa care ar fi permis ofensiva ucraineană din regiunea rusă Kursk. Generalul acuzat are titlul de Erou al Rusiei

„Boys in Kursk”. O companie paramilitară din SUA se laudă că participă la incursiune. Agenția rusă RIA Novosti susține că americanii operează de doi ani în Ucraina

Urmărește-ne pe Google News