Pokrovsk este un oraș aflat pe o rută-cheie pentru aprovizionarea militarilor ucraineni spre zone precum oraşele Ceasiv Iar şi Kostiantinivka.

Hartă. Orașul Pokrovsk, în Ucraina

„Situaţia este extrem de dificilă în sectorul Doneţk, iar în Pokrovsk a avut loc cel mai mare număr de asalturi ruseşti – cele mai feroce atacuri inamice – în ultimele săptămâni. Acesta este locul. Oricine opreşte aceste atacuri ruseşti şi distruge acest potenţial de atac rusesc îndeplineşte una dintre cele mai importante misiuni în acest război”, a spus Zelenski în discursul său.

Ulterior, luni, Statul-Major General al Ucrainei a precizat că luptele din zona Pokrovsk sunt cele mai violente din estul țării. Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au respins 52 de atacuri ale Rusiei.

„Cea mai mare concentraţie de atacuri inamice a fost în jurul Jelanne şi Novooleksandrivka”, două sate de la est de Pokrovsk, a precizat Statul-Major.

Volodimir Zelenski dă însă asigurări că „Ucraina are puterea de a-şi atinge obiectivele”.

Rusia a anunțat duminică, 28 iulie, că armata sa a cucerit satele Prohres şi Evhenivka din regiunea Donețk, afirmație care nu a fost comentată de partea ucraineană.

Află cele mai noi informații în format LIVETEXT despre războiul din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News