„Mai multe grupuri de ruși” vor sosi în Belarus pentru a desfășura presupusa provocare, care ar avea ca scop formarea unei opinii publice negative despre Ucraina în rândul belarușilor și asigurarea participării depline a Minskului la războiul Moscovei împotriva Kievului, afirmă GUR.

Serviciile secrete militare ucrainene mai susțin că unul dintre cei mai influenți propagandiști ai Kremlinului, realizatorul de televiziune Vladimir Soloviov, ar trebui, de asemenea, să vină în Belarus pentru a relata despre ceea ce se va întâmpla.

Conform planului Moscovei, posturile de radio și de televiziune controlate de stat ar urma să transmită în direct de la locul evenimentului pe data de 11 martie.

„Pentru a «acoperi» în detaliu provocarea, principalul propagandist rus Vladimir Soloviov ar trebui să ajungă în Belarus. Pe 11 martie, se intenționează organizarea unui pod radio-tv și a unei transmisiuni în direct de la locul evenimentului pentru mass-media de propagandă din Federația Rusă”, susține GUR, într-un comunicat publicat pe aplicația de mesagerie Telegram.

Direcția de informații din cadrul ministerului condus de Oleksii Reznikov a subliniat că „Ucraina nu desfășoară nicio operațiune de luptă pe teritoriul Belarusului”.

Deși Belarusul nu participă oficial la conflictul armat din Ucraina, forțelor ruse li s-a permis accesul pe teritoriul belarus pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei. Inclusiv asaltul eșuat asupra Kievului din februarie 2022 a fost lansat de pe teritoriul țării conduse de Aleksandr Lukașenko.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News