Producătorul de arme de foc Rostec a anunțat că s-a ajuns la o înțelegere prinvind vânzarea a jumătate dintre cele 51% dintre acțiunile pe care le deține la compania care produce armele AK-476, cunoscute sub numele de Kalașnikov. Tranzacția urmează să fie aprobată de guvernul rus înainte de a se realiza.

Cumpărătorul este o companie privată numită TransKomplektHolding, care este deținută în parte de către directorul executiv al Kalașnikov, Alexey Krivoruchko. Compania are deja o participație de 49% din compani.

Vânzarea face parte dintr-o acțiune de privatizare mai largă, anunțată de președintele Vladimir Putin în 2016.

La sfârșitul anului trecut, Moscova a vândut o participație de 19,5% din gigantul său petrolier Rosneft către fondul suveran al Qatarului și Glencore.

Între timp, prețurile petrolului și-au revenit reducând presiunea asupra guvernului de a grăbi privatizarea nora dintre cele mai apreciate active pe care le deține.

Totuși, Kalașnikov a suferit o scădere a veniturilor din export ca urmare a sancțiunilor impuse de multe dintre țările lumii ca urmare a deciziei anexării Crimeei. Cea mai dură lovitură pentru producătorii AK-47 a fost interzicerea e a mai exporta arme către Statele Unite.

Cu toate acestea, investițiile în modernizarea arsenalului militar rus a crescut vânzările pe piața internă.

Kalashnikov furnizează 95% dintre armele de calibru mic din Rusia și exportă 27 de țări din întreaga lume. Vedeta este însă pușca de asalt AK-47, concepută pentru militarii sovietici de Mikhail Kalașnikov sub conducerea lui Josef Stalin.

Pușca de asalt a devenit populară datorită faptului că ar o greutate redusă, este ușor de manevrat și poate fi folosită indiferent de condițiile meteorologice. Arma este folosită de militari și grupuri insurgente din întreaga lume. În prezent arma se află și în dotarea armatei române, dar ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu a anunțat că intenționează să renunțe la AK-47.


Citește și: EXCLUSIV: Prețul ouălor aproape s-a dublat în doar câteva săptămâni. Cum explică acest lucru un important producător autohton


 
 

Urmărește-ne pe Google News